Briose cu portocale si nuci

Briosele cu portocale si nuci sunt foarte simplu de facut si aveti grija ce cantitate vreti sa faceti  ….sunt EXTREM de bune si dispar instant de pe platou!
Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 110 gr de unt moale
  • 130 gr de zahăr
  • 140 gr făină
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 3 linguri de lapte
  • puţină sare
  • 1 lingură coajă rasă de portocala
  • 50g nuci intregi – pentru decor

Cum se prepara:

1.Într-un bol se amestecă ingredientele uscate (făina, coaja de portocale, praful de copt, sarea)

2.Se bat ouăle, cu zahărul (inclusiv cel vanilat), laptele şi untul până când zahărul se topeşte.

3.Se mixează cele două părţi (uscată şi umedă) timp de cinci minute la viteză mare.

4. Se toarnă brioşele în forme speciale (tavă, forme de hârtie etc) şi se aşează pe fiecare brioşă câte o jumatate de nuca .

5. Se introduc brioşele la cuptor (temperatură medie – 175 de grade) timp de 20-25 de minute până se rumenesc.

Porţii: 6 brioşe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s