Salata de cartofi cu verdeata – de post –

Ingrediente:

1 kilogram de cartofi (ideal roşii)
2 legaturi ceapa verde
1 castravete proaspat
1 morcov
masline
2–3 linguri ulei
1 legatura patrunjel si 1 de marar
zeama de lamaie dupa gust
sare şi piper

Preparare:

Se spală cartofii si se pun la fiert în apă cu sare. Cartofii se fierb la foc mic aproximativ 20 de minute.

După ce au fiert, scoateti cartofii din apa si lasati-i la racit , apoi ii scoateti din coaja. Tocaţi ceapa, dati morcovul pe razatoarea fina, tăiaţi castraveţii în bucăţi potrivite si maruntiti verdeata.Taiati cartofi cubulete potrivite.

Se pune totul intr-un castron si se amesteca cu o spatula de lemn, usor fara sa-i sfaramati.

Salata va avea un gust mai bun daca o lasati sa se raceasca….Aromele se vor impregna mai bine in cartofi si va avea un gust mai bun🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s