Ceai de ghimbir cu lamaie si portocale!

Image

Pentru ca azi avem parte de o duminica ploioasa si cam rece eu zic sa ne tratam cu o cana mare de ceai! Astazi m-am gandit sa combinam ghimbir proaspat, cu portocale si lamaie.

Este un ceai cu un gust minunat o sa vedeti …. Aveti gija cat ghimbir vrei sa folositi pentru ca daca o sa puneti prea mult va avea un gust intepator, pisca un pic limba.Potasiul, magneziul, cuprul, manganul si vitamina B6 sunt cele mai importante elemente nutritive prezente in ghimbir.

Eu am folosit cam 2 felii groase cam de 1cm pentru o cana destul de mare.

Cum facem:

Curatam bucata de ghimbir pe care o vom pune in ceai, o taiam felii subitiri.
Lamaia se spala bine, si cu ajutorul curatatorului de legume, o cojim usor, avand grija sa nu intram foarte tare in partea alba a coajei ( da un gust amar ceaiului )
Portocala se spala si se taie rondele. Dupa taiere, luam fiecare rondea si ii taiam coaja. Pulpa maruntita in cubulete se va pune in cana in care vom pune ceaiul.

Punem apa la fiert (pentru aceasta cantitate de ghimbir cam 500ml) , si cand este aproape de punctul de fierbere, se pune coaja de lamaie, ghimbirul si bucatile de coaja de portocala ramase.

Se lasa la fiert la foc portivit in jur de 10 min se lasa la infuzat 5min, dupa care strecuram ceaiul in cana peste bucatile de portocala.

Dupa gust puteti pune miere, eu mai adaug un vf de lingurtita praf de scortisoara si 2 boabe de piper rosu🙂

Este incredibil de bun, mai ales ca este un ceai cu proprietati benefice pentru sanatate!

 

ImageImageImageImageImageImage

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s